opc_loader

Menu

Oogmeting

Of u nu bij ons langs komt voor een correctiebril, lenzen, of zonnebril op sterkte; het begint met een oogmeting. Deze meting is de basis voor alle stappen die volgen, dus bij Werkman Brillen doen we er alles aan om tot een nauwkeurig resultaat te komen.

Voor de meting maken wij gebruik van diverse hoogwaardige meetinstrumenten die allemaal aan de laatste eisen voldoen. Door de resultaten van deze verschillende instrumenten te combineren zijn we verzekerd van een accuraat resultaat. Ook qua comfort zorgen we graag dat u als klant een prettige ervaring heeft. Na een aantal korte tests die we staand uit kunnen oefenen, volgt en uitgebreidere meting waarbij u plaats kunt nemen in de meetstoel. In onze meetruimtes kunnen we bovendien de lichtinval van buiten goed reguleren, waardoor invloeden van buitenaf geen storende factor zullen zijn.

Al onze meetinstrumenten zijn van ZEISS, een gerenommeerd merk op het gebied van optiek en fijnmechanische apparatuur. Doordat de apparaten met elkaar communiceren kunnen we bovendien eenvoudig de resultaten combineren en de metingen vlot uitvoeren.
 Wilt u een afspraak maken voor een GRATIS* oogmeting?

Bel met 0512 - 36 14 86

Of maak zelf een afspraak in onze online agenda

In principe is de meting altijd gratis, ook als u vervolgens geen bril of lenzen aanschaft.
Wilt u de meetresultaten mee naar huis zonder een bril of lenzen aan te schaffen? Dan brengen wij €35,- in rekening.

 

zeiss_iprofiler

ZEISS i.Profiler

De ZEISS i.Profiler plus is een compact 4-in-1 systeem dat verschillende metingen kan uitvoeren. Door de volledig geautomatiseerde meetprocedure met gebruiksvriendelijk touchscreen, kunnen alle metingen van beide ogen in ongeveer 60 seconden worden volbracht. De verdeling van het brekingsvermogen van het oog wordt geanalyseerd en weergegeven over de volledige opening van de pupil. Dat onderscheidt de i.Profiler plus van conventionele autorefractors (een apparaat om de scherpstelling van uw ogen te meten).
zeiss_visuphor

ZEISS Visuphor

Door het voorschrift van de i.Profiler plus door te sturen naar de ZEISS VISUPHOR 500 wordt het visus onderzoek sneller uitgevoerd. Met de VISUPHOR 500 wordt, met de (start-)gegevens van de i.Profiler plus, vervolgens in combinatie met de ZEISS VISUSCREEN 500 een verscheidenheid aan tests met verschillende testkaarten uitgevoerd, evenals speciale test voor kinderen.

zeiss_visuplan

ZEISS Visuplan

Met de ZEISS VISUPLAN 500 kan op eenvoudige manier een controle op glaucoom worden gedaan. Dit wordt gedaan door middel van een zachte luchtpuf, zonder aanraking en verdoving van het oog. De oorzaak van glaucoom is meestal een te hoge oogdruk.

 

Glaucoom is een oogaandoening die leidt tot uitval van het gezichtsveld. Bij beginnende glaucoom verdwijnt er beeld aan de randen van het gezichtsveld. Iemand hoeft dit niet door te hebben, omdat de hersenen in staat zijn het ontbrekende deel van het gezichtsveld in te vullen. Naarmate er tijd verstrijkt, loopt de oogzenuw meer schade op en verdwijnt steeds meer beeld. Bij ernstige glaucoom ontstaat kokerzicht. Het lijkt dan of je door een smalle koker kijkt.

zeiss_visulens

ZEISS Visulens

De ZEISS VISULENS 500 is een ‘simpel’ en eenvoudig te gebruiken geautomatiseerde lensmeter waarmee onder andere de sterkte van brillenglazen, zowel multifocaal als unifocaal, en contactlenzen worden gemeten. De VISULENS 500 maakt het onder andere mogelijk om bij bijvoorbeeld nieuwe klanten, direct vanaf de start van een consultatie waarden te kunnen bepalen, waardoor de benodigde tijd voor de metingen wordt verkleind.