opc_loader

Menu

Over ons


Werkman Brillen & Contactlenzen is een zelfstandig opererende opticien, gevestigd in het centrum van Surhuisterveen. Wij onderscheiden ons door onze uitstekende dienstverlening, persoonlijke begeleiding en een bijzonder uitgebreid assortiment van monturen, glazen en zonnebrillen.

2021_winkel_int1 Bij Werkman Brillen nemen we graag de tijd voor onze klanten. Na een uitgebreide oogmeting door één van onze specialisten, kunt u met een bakje koffie of thee plaats nemen in onze winkelruimte. Samen met u stellen we vast wat u zoekt in een bril, en doen we ons best om het juiste montuur voor u te vinden. Omdat wij zelfstandig kunnen opereren hebben we een breed aanbod van monturen in diverse stijlen en prijsklasses. Wij maken gedurende het jaar zelf een selectie uit de catalogi van diverse merken en hebben daarom regelmatig nieuwe monturen in huis!

Hebben we een montuur kunnen vinden dat perfect bij u past? Dan kunnen we besluiten wat voor glazen u zou willen hebben; in de meeste gevallen zullen deze van het gerenommeerde merk Zeiss komen, dat al decennia lang tot de top behoort als het gaat om innovatie en kwaliteit. Kiest u voor enkelvoudig? Multifocaal of een computerbril? We spreken graag alle mogelijkheden met u door en bepalen samen wat voor u de beste optie is.

Als alle keuzes gemaakt zijn komt u ook nog even op de foto met uw toekomstige bril. Doordat deze foto met speciale apparatuur gemaakt wordt kunnen we precies bepalen hoe de bril op uw hoofd zit, hoe u er doorheen kijkt en hoe wij de glazen in de bril moeten plaatsen. Alleen door deze extra stappen te nemen kunnen we garanderen dat uw nieuwe bril precies op uw wensen aansluit en naar tevredenheid gedragen kan worden!


Geschiedenis

Werkman Brillen & Contactlenzen is een familiebedrijf met een geschiedenis die terug gaat naar het begin van de vorige eeuw. In 1934 startten Popko Werkman en Jantina Werkman-Venema een horlogerie en juwelierszaak in Zuidhorn en in 1957 verhuisde de winkel naar het centrum van Surhuisterveen. Lange tijd werden er klokken, horloges en sieraden verkocht, maar kort na de Tweede Wereldoorlog werd ook een afdeling optiek aan de zaak toegevoegd.

Na een verhuizing binnen Surhuisterveen en vele verbouwingen en uitbreidingen, werd uiteindelijk de keuze gemaakt om de onderneming volledig toe te wijden aan de optiek. Inmiddels is Werkman Brillen & Contactlezen al weer decennia lang een begrip in Surhuisterveen en omstreken. Rond de eeuwwisseling nam de derde generatie Werkman de dagelijkse leiding over en inmiddels is de vierde generatie ook al weer enkele jaren actief in de winkel.
2021_winkel_historie


Het Team

Paul

Paul Werkman

Eigenaar, opticien

Werkman Brillen is een familiebedrijf dat is uitgegroeid naar de opticien voor Surhuisterveen en wijde omgeving. Popko Werkman was in 1930 samen met zijn echtgenote Jantina Werkman-Venema de grondlegger van het bedrijf. Mijn vrouw Willy en ik vormen sinds 2000 de derde generatie van onze zelfstandige opticien. Wat ons uniek maakt? Bij ons staat service en de kwaliteit van oogmetingen centraal. Daarnaast vindt u zowel in onze winkel te Surhuisterveen als in onze webshops het grootste aanbod aan brillen, zonnebrillen en lenzen van de regio.
Willy

Willy Werkman

Eigenaar, verkoopadviseur

Wij behoren niet tot de grote opticien ketens maar zijn een zelfstandige optiek zaak. Samen met mijn man Paul runnen wij onze winkel en focussen wij ons op het geven van eerlijk en goed advies. Bezoekers aan onze winkel staan vaak versteld van de enorme collectie brillen, het oogmeetapparatuur en de inrichting van de winkel. Onze winkel is zo ingericht dat je je meteen thuis voelt. Ik durf wel te stellen dat wij nog echt aandacht aan onze klant geven en daar zij wij trots op!
Edo

Edo Werkman

Opticien, optometrist, contactlens-specialist

Brillen zitten mij in de genen, ik ben ermee opgegroeid. In 2015 heb ik de opleiding tot opticien aan het Deltion College in Zwolle afgerond en in 2019 de vierjarige opleiding tot Optometrist aan de Hogeschool van Utrecht. Opticien is een beroep dat om vakmanschap vraagt en daar vind ik bevrediging in. Wij zullen ons blijven onderscheiden waarbij de klant en onze familiegeschiedenis centraal zal blijven staan. Inmiddels werk ik gemiddeld drie dagen in de week bij mijn ouders in de zaak en daarnaast ook nog eens twee dagen in de week bij een zelfstandig oogkliniek in Groningen. Graag tot ziens bij Werkman Brillen.
 
Thijs

Thijs Wiersma

Opticien, contactlensspecialist

Sinds 1998 ben ik werkzaam bij Werkman Brillen als oogmeetkundige en heb ik de nodige ervaring in het opmeten van ogen. Onze meetapparatuur behoort tot de crème de la crème in de optiekwereld .Op deze manier kunnen wij de kwaliteit en service bieden die de klant van ons verwacht. Voor mij is een dag geslaagd als ik mensen heb kunnen helpen met hun oogproblemen en dat ik ervan overtuigd ben dat ik het beste advies heb kunnen geven. Wilt u uw ogen vakkundig laten opmeten? U bent van harte welkom aan De Kolk 17 in Surhuisterveen.

Rein

Rein Postma

Opticien

Nadat ik al enkele jaren verschillende technische klussen deed voor de familie Werkman, kreeg ik in 2018 de kans om aan de slag te gaan te gaan in de optiek. Ik ben begonnen in de werkplaats en startte tegelijk met de opleiding voor opticien bij het Deltion College in Zwolle. Inmiddels heb ik deze opleiding succesvol afgerond en mag ik mijzelf gediplomeerd opticien noemen! Ik ben nog altijd druk bezig met het slijpen van glazen en het uitvoeren van reparaties, maar help u ook graag bij het afstellen van een bril of advies over monturen en glazen!
Janneke

Janneke van Duinen

Klantenservice, algemeen medewerker

Janneke is een vrolijke spring in het veld en is al ruim 14 jaar werkzaam bij ons bedrijf. In 2007 is Janneke begonnen met haar werk bij Werkman Brillen. Janneke heeft er altijd voor gezorgd dat onze winkel en kantoor altijd perfect schoon zijn en het interieur verzorgd is. Daarnaast verzorgde Janneke op vrijdagmiddag altijd de lunch voor onze collega’s. Erg smakelijk! Door fysieke ongemakken is Janneke meer op kantoor te vinden en helpt zij haar collega’s met het in orde maken van de voorraad en bestellingen.
 
Wouter

Wouter van der Velde

Verkoopadviseur
 

Ik vind het enorm leuk om bij dit familiebedrijf te werken en mag graag mensen blij maken met een een nieuwe bril of het verlenen van service. Woonachtig in Opende en daarom ken ik het bedrijf Werkman Brillen al vanaf vroeger. Bij een oogmeting (als klant) werd ik door Edo aangesproken en werd er gevraagd of hij mij niet leuk leek om in de winkel te werken. Na een proefperiode heb ik gemerkt dat ik het een leuke en afwisselende functie vind met gezellige klanten en collega's. Ik leer veel van mijn directe collega's en dat maakt het werk uitdagend. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om VR games te spelen (virtual reality). Graag tot ziens!