opc_loader

Zeiss glazen


Bij Werkman Brillen zijn we altijd op zoek naar het beste voor onze klanten, en om die reden kiezen wij voor de glazen van Zeiss. Dit gerenommeerde merk heeft een rijke geschiedenis en bewijst ook in de 21ste eeuw dat het glazen produceert die tot de top behoren. Met een uitgebreid assortiment van glazen voor diverse toepassingen vindt u bij Zeiss altijd het juiste glas voor de juiste activiteit. Bovendien krijgt u bij Zeiss een tevredenheidsgarantie; kunt u niet aan de nieuwe glazen wennen? Of voldoen ze niet aan de verwachtingen? Dan zorgen wij samen met Zeiss dat u alsnog de glazen krijgt die wel aan uw wensen voldoen.

Omdat het assortiment omvangrijk is, geven we u graag een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

2021_zeiss_unifocaal Unifocale glazen

Geniet van perfect zicht tijdens bezigheden dichtbij of bij het kijken in de verte. ZEISS unifocale brillenglazen zijn de ideale oplossing voor bijziende en verziende dragers. Deze brillenglazen zijn aangepast op de specifieke drager en bieden optimaal zicht, zelfs in de buitenste zones van het brillenglas. Bovendien zijn ze dun en staan de drager heel goed.

Perfect als eerste bril, als bril voor kinderen, of als alledaagse bril: De ZEISS unifocale brillenglazen worden zowel voor zicht op afstand als voor lezen gebruikt – de twee meest voorkomende redenen om een bril te dragen. Waarin ligt het verschil? De glazen van unifocale leesbrillen zijn geoptimaliseerd voor het zien van dichtbij en persoonlijk aangepast op de standaard leesafstand van de lezer. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor boeken bedoeld, maar ook voor het lezen van kleine lettertjes op een smartphone of tablet. Verziende dragers hebben meestal een onscherp zicht dichtbij en soms ook bij het kijken in de verte. Verziendheid is het resultaat van een beeld dat achter het netvlies wordt gefocust, waardoor het onscherp is.

2021_zeiss_multifocaal Multifocale glazen

Multifocale brillenglazen van ZEISS bieden hulp voor dichtbij en veraf zien. Deze speciaal aangepaste brillenglazen zijn perfect afgestemd op u als drager. Dit zorgt voor een betere verdraaglijkheid, snelle gewenning en een algemeen helder zicht.

Met onze brede selectie aan multifocale brillenglazen kan uw opticien een paar brillenglazen voor uw specifieke zichtbehoeftes maken met een ongeëvenaarde kwaliteit. De computer-toptechnologie helpt bij het meten van de ogen en het aanpassen van de glazen op uw montuur. Zones voor dichtbij, de middellange afstand en ver weg zijn allemaal geïntegreerd in een brillenglas met soepele overgangen. Deze brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor uw gezichtsvorm, levensstijl, werk en kijkgewoontes. Individueel en uniek – net als u.

2021_zeiss_digital Digital glazen

Gefocust op het moderne leven. ZEISS digitale brillenglazen geven u een totaal nieuw zicht op uw smartphone, tablet of tv. Perfect afgestemd op het gebruik van digitale apparaten. Uw ogen zullen u er dankbaar voor zijn.

We kijken gemiddeld 5 uur per dag naar het scherm van onze smartphone, tablet, of tv. We werpen zelfs gemiddeld 80 keer per dag een blik op onze mobiele telefoon! En deze cijfers gaan in de toekomst alleen maar stijgen. Kleine lettertjes en het permanente wisselen van onze blik van dichtbij naar ver weg verlangen het uiterste van onze ogen. Voor mensen vanaf 30 jaar kan het kijken op digitale apparaten leiden tot overbelaste ogen, of zoals experts dit noemen: computervisiesyndroom. ZEISS digitale brillenglazen bieden de oplossing door het snelle, comfortabele focussen mogelijk te maken met een geoptimaliseerde zone voor dichtbij – het maakt niet uit waar we naar kijken. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor digitale apparaten bedoeld, maar ook voor het lezen van boeken en tijdschriften.

2021_zeiss_office Office glazen

Hier is een collega waar u altijd op kunt vertrouwen: ZEISS kantoorbrillenglazen zijn geoptimaliseerd voor het werk op kantoor en aan een computerscherm, waardoor werkdagen gemakkelijker worden voor uw ogen. Deze brillenglazen helpen u zich te concentreren en te werken zonder de ogen te vermoeien.

De meeste mensen merken een verschil vanaf hun 35e jaar: werken aan een computerscherm en het verplaatsen van hun blik – bijvoorbeeld van het toetsenbord naar de monitor of van de kalender naar de telefoon – is plotseling belastender voor de ogen. Om duidelijk te kunnen zien op verschillende afstanden nemen ze vaak onbewust oncomfortabele houdingen aan, zoals naar voren leunend, of met het hoofd opgeheven. Rug- en nekklachten gepaard gaande met droge of tranende ogen zijn slechts een paar van de mogelijke gevolgen. ZEISS kantoorbrillenglazen helpen dit type oogbelasting te voorkomen: ze zijn gemaakt voor de specifieke behoeften van het werk en zijn – in tegenstelling tot lees- of multifocale brillen – geoptimaliseerd voor alle afstanden die relevant zijn bij het werk aan een computerscherm.

2021_zeiss_drivesafe DriveSafe glazen

Voor uitstekend draagcomfort en meer veiligheid op de weg. ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor het autorijden. Deze brillenglazen zorgen voor een beter zicht 's nachts en onder lastige weersomstandigheden. Ze beschermen uw ogen tegen reflecties en maken het u gemakkelijker om uw blik snel en vaak te focussen. Een ideaal extra veiligheidsaspect voor uw alledaagse bril.

Goed kunnen zien is een vereiste voor het veilig rijden, want onze ogen maken overuren op de weg: permanent van blik wisselen tussen de straat, het navigatiesysteem en de zij- en achteruitkijkspiegels. Slechte weersomstandigheden en weinig licht maken het vaak lastig om goed te zien. ZEISS DriveSafe brillenglazen – beschikbaar als unifocale of multifocale glazen – minimaliseren de oogbelasting tijdens het rijden en maken het automobilisten gemakkelijker goed te zien, zodat u uw bestemming veilig en zonder stress bereikt.

2021_zeiss_energize EnergizeMe glazen

Ontspant vermoeide ogen, minder oogstress, helder en scherp zicht: ZEISS EnergizeMe brillenglazen zijn wereldwijd de eerste in hun soort die speciaal ontworpen zijn voor contactlensdragers.

Het allroundpakket voor stressvrij zicht na het verwijderen van uw contactlenzen: de complete brillenglasoplossing voor contactlensdragers bevat een innovatief brillenglasontwerp. Dit brillenglasontwerp is aangepast aan de behoeftes van de contactlensdragers, gecombineerd met een technologie en brillenglascoating geoptimaliseerd voor zicht in de digitale wereld. De bril voor contactlensdragers – geef uw ogen dat speciale, verfrissende gevoel.

Tegenwoordig heeft iedere contactlensdrager minstens een bril om zijn ogen een pauze te gunnen na het urenlang dragen van contactlenzen. Het intensieve gebruik van smartphones, tablets etc. veroorzaakt een overbelasting van de ogen. Maar wist u dat deze bril nog veel meer kan?

Profiteer van een comfortabeler zicht en verfriste ogen door een bril op te zetten na het verwijderen van uw contactlenzen. ZEISS EnergizeMe brillenglazen bieden contactlensdragers meer dan alleen een gewone bril. Deze zijn speciaal geoptimaliseerd voor het kijkgedrag van contactlensdragers en voor het zicht in de digitale wereld.Coatings

2021_coating_platinum
DuraVision Premium

Om de uitdagingen van het dagelijks leven het hoofd te bieden hebben we harde, vuilafstotende brillenglazen nodig die makkelijk schoon te maken zijn. Dit is precies wat antireflecterende brillenglascoatings bieden - maar de kwaliteit van deze coatings kan sterk variëren.

Wat maakt brillenglazen van ZEISS met een DuraVision® Platinum AR-coating anders? Deze harde en lichte brillenglazen zijn zeer duurzaam, vuilafstotend, gemakkelijk te reiningen en bieden tegelijkertijd hoogwaardige antireflectie. Een geïntegreerd systeem van coatinglagen die dicht opeengepakt zijn met behulp van Ion Assisted Deposition (IAD) resulteert in een brillenglasoppervlak wat driemaal zo hard is als de vorige generatie harde kunststof brillenglazen van ZEISS met een antireflectie-coating (AR) en zijn 35% harder dan brillenglazen van ZEISS van mineraal glas met een AR-coating*. Brillenglazen van ZEISS met een DuraVision® Platinum AR-coating hebben ook een cosmetisch meer aantrekkelijke, blauwe restreflectiekleur die ruim 20% minder lichtreflectie genereert dan de gebruikelijke groene AR-coatings van ZEISS.

2021_coating_silver
DuraVision Silver

DuraVision® Silver maakt deel uit van de DuraVision® Premium coatings van ZEISS en wordt gekenmerkt door uitstekende antireflecterende eigenschappen.

Want brildragers willen zowel helder en comfortabel zicht genieten als er goed uitzien met hun bril - omdat niets de aandacht van hun ogen afleidt.

De meeste gecoate brillenglazen die momenteel op de markt zijn hebben een groene restreflectie. De DuraVision® Premium coatings van ZEISS hebben een lichte, blauwachtige restreflectie voor:*

2021_coating_blueprotect
DuraVision BlueProtect
De DuraVision® BlueProtect coating van ZEISS is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel tijd binnenshuis doorbrengen en blootgesteld worden aan blauw-paars licht van LED-verlichting of TV-, computer- of tabletschermen.

DuraVision® BlueProtect van ZEISS weerspiegelt delen van het blauw-paarse licht van deze bronnen, waardoor de lichtinval in het oog belemmerd wordt.

Deze coating van ZEISS vermindert de transmissie binnen het spectrum van 380-455 nm (blauwlichtschade) naar een BPI van 15, terwijl het een hoog transmissieniveau van boven de 460 nm behoudt.

2021_coating_lotutec
LotuTec
LotuTec® is de innovatieve brillenglascoating van ZEISS die u ondersteunt om helder zicht te genieten - wanneer dan ook. De water- en vetafstotende coating toont een sterk pareleffect, wat reinigen aanzienlijk eenvoudiger maakt.

De Super ET breedband antireflecterende coating elimineert hinderlijke glinsteringen en weerkaatsingen. De harde coating maakt het oppervlak van het brillenglas harder.