opc_loader

Menu

Zeiss glazen


Bij Werkman Brillen zijn we altijd op zoek naar het beste voor onze klanten, en om die reden kiezen wij voor de glazen van Zeiss. Dit gerenommeerde merk heeft een rijke geschiedenis en bewijst ook in de 21ste eeuw dat het glazen produceert die tot de top behoren. Met een uitgebreid assortiment van glazen voor diverse toepassingen vindt u bij Zeiss altijd het juiste glas voor de juiste activiteit. Bovendien krijgt u bij Zeiss een tevredenheidsgarantie; kunt u niet aan de nieuwe glazen wennen? Of voldoen ze niet aan de verwachtingen? Dan zorgen wij samen met Zeiss dat u alsnog de glazen krijgt die wel aan uw wensen voldoen.

Omdat het assortiment omvangrijk is, geven we u graag een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Voor specifieke toepassingen en situaties zijn er ook nog meer opties, dus vraag ons naar de mogelijkheden!

2021_zeiss_unifocaal

Unifocale glazen

Geniet van perfect zicht tijdens bezigheden dichtbij of bij het kijken in de verte. ZEISS unifocale brillenglazen zijn de ideale oplossing voor bijziende en verziende dragers. Deze brillenglazen zijn aangepast op de specifieke drager en bieden optimaal zicht, zelfs in de buitenste zones van het brillenglas. Bovendien zijn ze dun en staan de drager heel goed.

Perfect als eerste bril, als bril voor kinderen, of als alledaagse bril: De ZEISS unifocale brillenglazen worden zowel voor zicht op afstand als voor lezen gebruikt – de twee meest voorkomende redenen om een bril te dragen. Waarin ligt het verschil? De glazen van unifocale leesbrillen zijn geoptimaliseerd voor het zien van dichtbij en persoonlijk aangepast op de standaard leesafstand van de lezer. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor boeken bedoeld, maar ook voor het lezen van kleine lettertjes op een smartphone of tablet. Verziende dragers hebben meestal een onscherp zicht dichtbij en soms ook bij het kijken in de verte. Verziendheid is het resultaat van een beeld dat achter het netvlies wordt gefocust, waardoor het onscherp is.
2021_zeiss_multifocaal

Multifocale glazen

Multifocale brillenglazen van ZEISS bieden hulp voor dichtbij en veraf zien. Deze speciaal aangepaste brillenglazen zijn perfect afgestemd op u als drager. Dit zorgt voor een betere verdraaglijkheid, snelle gewenning en een algemeen helder zicht.

Met onze brede selectie aan multifocale brillenglazen kan uw opticien een paar brillenglazen voor uw specifieke zichtbehoeftes maken met een ongeëvenaarde kwaliteit. De computer-toptechnologie helpt bij het meten van de ogen en het aanpassen van de glazen op uw montuur. Zones voor dichtbij, de middellange afstand en ver weg zijn allemaal geïntegreerd in een brillenglas met soepele overgangen. Deze brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor uw gezichtsvorm, levensstijl, werk en kijkgewoontes. Individueel en uniek – net als u.
2021_zeiss_office

Office glazen

Hier is een collega waar u altijd op kunt vertrouwen: ZEISS kantoorbrillenglazen zijn geoptimaliseerd voor het werk op kantoor en aan een computerscherm, waardoor werkdagen gemakkelijker worden voor uw ogen. Deze brillenglazen helpen u zich te concentreren en te werken zonder de ogen te vermoeien.

De meeste mensen merken een verschil vanaf hun 35e jaar: werken aan een computerscherm en het verplaatsen van hun blik – bijvoorbeeld van het toetsenbord naar de monitor of van de kalender naar de telefoon – is plotseling belastender voor de ogen. Om duidelijk te kunnen zien op verschillende afstanden nemen ze vaak onbewust oncomfortabele houdingen aan, zoals naar voren leunend, of met het hoofd opgeheven. Rug- en nekklachten gepaard gaande met droge of tranende ogen zijn slechts een paar van de mogelijke gevolgen. ZEISS kantoorbrillenglazen helpen dit type oogbelasting te voorkomen: ze zijn gemaakt voor de specifieke behoeften van het werk en zijn – in tegenstelling tot lees- of multifocale brillen – geoptimaliseerd voor alle afstanden die relevant zijn bij het werk aan een computerscherm.
2021_zeiss_drivesafe

DriveSafe glazen

Voor uitstekend draagcomfort en meer veiligheid op de weg. ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor het autorijden. Deze brillenglazen zorgen voor een beter zicht 's nachts en onder lastige weersomstandigheden. Ze beschermen uw ogen tegen reflecties en maken het u gemakkelijker om uw blik snel en vaak te focussen. Een ideaal extra veiligheidsaspect voor uw alledaagse bril.

Goed kunnen zien is een vereiste voor het veilig rijden, want onze ogen maken overuren op de weg: permanent van blik wisselen tussen de straat, het navigatiesysteem en de zij- en achteruitkijkspiegels. Slechte weersomstandigheden en weinig licht maken het vaak lastig om goed te zien. ZEISS DriveSafe brillenglazen – beschikbaar als unifocale of multifocale glazen – minimaliseren de oogbelasting tijdens het rijden en maken het automobilisten gemakkelijker goed te zien, zodat u uw bestemming veilig en zonder stress bereikt.


Coatings

De verschillende glastypes van Zeiss zijn te verkrijgen met meerdere coatings. Standaard heeft uw Zeiss glas de DuraVision Chrome coating, maar voor wie extra bescherming nodig heeft en de glazen zo lang mogelijk helder wil houden zijn er ook nog extra opties.

2021_coating_lotutec

DuraVision Chrome

ZEISS DuraVision Chrome UV heeft alle eigenschappen om een helder zicht, optimale bescherming en een makkelijk onderhoud te garanderen. Dankzij de verbeteringen aan de kraswerendheid en de anti-reflectie eigenschappen, is DuraVision Chrome een uitstekende oplossing.

Onze hedendaagse levensstijl laat ons constant wisselen tussen werk en privé-leven. Onze brillenglazen moeten perfect aangepast zijn aan onze huidige manier van leven. ZEISS brillenglazen met DuraVision Chrome UV zijn robuust en duurzaam dankzij hun harde en kraswerende laag die langdurige bescherming biedt.

2021_coating_silver

DuraVision Silver

DuraVision Silver is de meest economische van de ZEISS DuraVision Premium coatings. Net zoals de DuraVision Platinum, onderscheidt de DuraVision Silver zicht door uitstekende antireflectie-eigenschappen. Dit biedt twee voordelen: zicht zonder reflecties en een goed uiterlijk omdat de persoon met wie u praat uw ogen goed ziet. Het lijkt alsof er geen brillenglazen zijn.

In de DuraVision Premium Silver en Platinum coatings wordt een nieuwe antireflectiecoating gebruikt. U kunt dit zelf zien door de blauwe restreflectie wanneer u het brillenglas onder een hoek houdt tegen een witte achtergrond. Elk brillenglas met een antireflectiecoating heeft deze restreflectie, die bij vele gewone brillenglazen groen is. Voor de Premium coatings past ZEISS een blauwe kleur toe die, hoewel deze moeilijker te produceren is, ervoor zorgt dat er meer licht het oog van de drager bereikt. Dit is een duidelijk voordeel voor beter zicht. Reflecties worden zowel op de voorzijde als de achterzijde van het brillenglas met nog eens 20% verlaagd.

2021_coating_platinum

DuraVision Platinum

Met DuraVision Platinum gaat ZEISS met een harde coating een stap verder. Dankzij een speciaal productieproces zijn onze kunststof brillenglazen duurzamer dan ooit. Interne metingen hebben aangetoond dat met DuraVision Platinum, ZEISS brillenglazen produceert die drie keer harder zijn dan in het verleden.

ZEISS brillenglazen met DuraVision Platinum coating zijn drie keer harder dan bestaande kunststof brillenglazen met een normale coating van ZEISS en zijn 35% harder dan minerale brillenglazen met een antireflectiecoating van ZEISS.

De coating van elk DuraVision Platinum brillenglas bestaat uit negen ultradunne lagen: eerst krijgt het brillenglas een harde coating, gevolgd door verschillende antireflectiecoatings en een antistatische coating. Tot slot wordt er een CleanCoat-laag aangebracht. Deze bovenste laag verzegelt het brillenglas en creëert een perfect glad oppervlak. Vuil en vocht vormen parels en rollen van het brillenglas, dat daardoor uiterst gemakkelijk te reinigen is.

2021_coating_blueprotect

DuraVision BlueGuard

Onze leefwereld wordt meer en meer gedigitaliseerd. We werken, we spelen, we leren en shoppen on-line, waar we ook zijn. Door deze veranderde levensstijl doen we meer dan ooit beroep op onze ogen. Dit betekent dat, behalve de mogelijke schadelijke blootstelling aan het blauw licht van de zon, we ook meer en meer kwetsbaar worden voor kunstmatig blauw licht.

Eerdere producten dempten het blauwe licht via coatings. ZEISS BlueGuard Lenses dempen het blauwe licht in het glasmateriaal zelf. Daarom kunnen we onze premium ontspiegeling, ZEISS DuraVision Platinum combineren met ZEISS BlueGuard. Je ZEISS VISION CENTER is meer dan blij om je te helpen met een paar brillenglazen om visuele stress te verminderen of om je meer comfort te geven in deze digitale wereld.